Fiktiv dialog mellem Sherlock Holmes og Dr-Watson

God morgen, Sherlock Holmes. Har De sovet godt?

  • God morgen, Dr. Watson. Ja absolut, jeg har jo aldrig søvnproblemer.

 

Det får mig til af ren og skær nysgerrighed at spørge, hvorfor De egentlig aldrig har søvnproblemer?

  • Det er ganske elementært Dr. Watson. Søvnproblemer skyldes jo angst eller vrede, og det føler jeg jo aldrig.

 

Jamen hvordan kan De dog undgå det, når der sker så meget omkring os, der giver normale mennesker angst eller vrede i hverdagen?

  • Jo ser De, Dr. Watson. Angst og vrede har jo til formål at gøre os kampberedte, og det har jeg jo ikke brug for i hverdagen.

 

Jamen almindelige mennesker føler jo også angst og vrede i hverdagen, uden at de ønsker at være kampberedte?

  • Ja, ganske rigtigt, Dr. Watson, men problemet er, at vores krop reagerer negativt på angst og vrede og gør os anspændte, men det kan vi forhindre ved at føle os godt tilpas (”feel good”). For når jeg føler mig godt tilpas, så forsvinder min angst og vrede.

 

Jamen, hvordan føler De Dem så godt tilpas, for jeg går ud fra, at det må være en generel følelse, der ikke skyldes fx alkohol eller nikotin, ikke sandt?

  • Jo, helt korrekt Dr. Watson, men prøv selv at tage en dy-y-y-y-b indånding ”helt ned i maven” og så mærk følelsen af at føle sig godt tilpas.

 

Men hvad sker der så, når De ånder ud, mr. Holmes?

  • Hvis De stille og roligt ånder ud, føler De Dem samtidigt lettet, og dermed føler De Dem også godt tilpas og igen tager det Deres angst og vrede, så det er helt elementært Dr. Watson.

 

Jamen, mr. Holmes, det burde alle mennesker jo lære, for så ville vi jo få en langt bedre verden med bedre mennesker, er det ikke sandt, mr. Holmes?

  • Jo, min gode ven, Dr. Watson. Det ville vi ganske rigtigt.