Danske tekster

Kære medborger!

Det glæder os usigeligt meget, at I nu besøger vores hjemmeside www.stress.dk, fordi det alt for længe har været et mantra, at ”stress også er positivt”, og det har ødelagt millioner af mennesker, så det skulle I gerne slippe for fremover via vores skrift ”Fri for stress”.

Problemet er nemlig, at pres i millioner af år har været et fysisk pres for alle mennesker (og dyr, krybdyr, fisk, insekter mv), der alle har behov for livsnødvendige næringsstoffer og proteiner for at overleve.

Behovet blev ofte dækket i alles kamp mod alle, men for at overleve har de organismen automatisk mobiliseret kamphormoner for at hente ekstra fysisk styrke – og det er netop stress.

Alle former for pres giver nemlig stress, men i dag er der ikke længere noget fysisk pres på os i vores civiliserede verden for at overleve rent fysisk. Vi henter nemlig de livsnødvendig næringsstoffer og proteiner i butikkerne, og så har vi ikke længere behov for kamphormoner. Kort og godt.

Ikke desto mindre opstod der i starten af 90’erne en bevægelse om ”positiv stress”, hvor behandlere uden dokumentation postulerede, at ”stress er jo også positivt”, så det skulle man ikke være ked af.

Det postulat ’købte’ mange stressede mennesker, og postulatet ”positiv stress” er øjensynligt kommet for at blive, men hvorfor?

For kan stress…

  • lindre smerter?
  • mildne sorger?
  • løse problemer?
  • mindske ensomhed?
  • forhindre mobning?
  • forhindre bekymringer og ærgrelser?
  • forbedre din koncentrationsevne?
  • forbedre din tænkning
  • forbedre din kreativitet

Nej, overhovedet ikke!

Det er decideret grotesk, at mentalt pres i dag giver fysisk kampberedthed, der er fuldstændigt irrelevant til afhjælpning af vores mentale problemer.

Men hvad er så årsagen til, at millioner af mennesker alligevel har ’købt’ postulatet ”positiv stress”?

I en usikker verden er tryghed alfa og omega, og når man så får at vide, at ”stress er jo også positivt”, så bliver man jo tryg ved sit stress, og så affinder man sig med sit stress. Ganske enkelt!

Men trygheden er en falsk tryghed, for stressede folk dør som fluer, og undervejs har de hverken livskvalitet eller livsglæde.

Derfor er kunsten nu at undgå at producere kamphormoner uanset hvor stort et pres, der hviler på os, og så kan vi lade de vilde dyr om at bruge stress-mekanismen i deres daglige fysiske kamp for føde – men civiliserede mennesker har ikke længere brug for stress-mekanismen.

Så er hermed tonen slået an: Du kan nemlig aldrig forhindre et mentalt pres – men du kan forhindre stress i dig selv!

Vores skrift ”Fri for stress” viser vejen til afstressning og hermed livskvalitet og livsglæde.

Med venlig hilsen

Stress.dk

Lars Holm-Pedersen

 

 

Denne side venter på at blive opdateret.